TCS Logo





Het groote Vlaamsche Filmlog: niets is wat het lijkt...


Hart's War (2002)
.: Gezien op 30 november 2002 @ 18u30 :. DVD #1924
Hart's War Wereldoorlog II, Amerikaanse luitenant Colin Farrell wordt opgepakt door de Duitsers en naar het krijgsgevangenenkamp van Stalag gebracht. Daar ontmoet hij kolonel Bruce Willis. Als er twee zwarte Amerikaanse vliegeniers het kamp binnen gebracht worden steekt gevangene Cole Hauser zijn racistische gevoelens niet onder stoelen of banken. Als bij een van de zwarte Amerikaanse vliegeniers in zijn bed een wapen wordt gevonden brengen de Duitsers hem om. Het is direct duidelijk dat dit wapen in het bed gelegd is door Hauser. Als Hauser op zekere nacht dood wordt aangetroffen terwijl de tweede vliegenier over zijn lichaam gebogen staat wordt een krijgsraad samengesteld. Farrell moet de vliegenier verdedigen, maar gaat alles er wel eerlijk aan toe?

De leefomstandigheden van de krijgsgevangenen worden nogal fraai voorgesteld, de vriendschappelijke relatie die de Duitse kolonel Marcel Iures er met zijn gevangenen op na houdt komt ook niet echt geloofwaardig over. Maar in welk genre valt deze film eigenlijk? Een oorlogsfilm is het niet want er wordt vrij weinig in gevochten, een echte rechtbankfilm is het ook al niet, een ontsnappingsfilm kan je dit ook niet noemen. Ik weet het, deze film valt eerder in de bak "Solden -50%" en geraakt dan nog niet verkocht! Plus het wordt ook allemaal zo verschrikkelijk serieus geacteerd, je voelt je niet echt betrokken met de personages. Het komt eigenlijk gewoon hier op neer: Colin Farrell is niet in staat een film van dit kaliber te dragen. Bruce daarentegen stelt niet echt teleur maar een spetterende vertoning mag je toch ook niet verwachten.

Als je dit soort films graag ziet kijk je beter eens naar Stalag 17, The Great Escape of zelfs, waarom niet eigenlijk naar Chicken Run.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 55%
Beeld 80%
Geluid 80%
SFX 40%

Fun Film Facts
.: Gezien op 27 november 2002 @ 23u30 :. Auto's -
Thunderbird
In mijn bespreking van Die Another Day van enkele dagen geleden schreef ik het volgende: "ik denk dat ik Berry uit een Bentley heb zien stappen". Boy, ik zat er blijkbaar weer eens serieus naast, ik heb duidelijk meer naar Halle Berry gekeken dan naar die auto. Vandaag merk ik, dankzij een banner op IMDb, dat het helemaal geen Bentley is maar een fonkelnieuwe Ford Thunderbird!

Meer mooie plaatjes en de specs staan op de Ford website
Reageer op deze bespreking

Dit filmlog lijkt vandaag wel een autolog, maar goed, voor een keer maken we graag een uitzondering. Op BMW-films staat de nieuwste promo-film voor de Z4 te pronken. Geproduceerd door de broertjes Tony en Ridley Scott, geregisseerd door Tony met Clive Owen, Gary Oldman en James 'sexmachine' Brown! Maar het beste zit helemaal op het einde als Marilyn Manson met de bijbel staat te zwaaien.

Het is wel een forse download van 91 Mb, dus als je met een 56 Kbps modempje surft...
Reageer op deze bespreking

Perfect World (1993)
.: Gezien op 24 november 2002 @ 20u20 :. DVD #1923
A Perfect World In deze film geregisseerd door Clint Eastwood speelt Kevin Costner een gevangene die uit de gevangenis ontsnapt samen met zijn wacko mede-gevangene Keith Szarabajka. Samen kidnappen ze de jongen T.J. Lowther en gaan op de vlucht voor Marshall Clint "wie-anders-kon-dit-spelen" Eastwood. Met zijn 138 minuten is deze film zeker 30 minuten te lang, Clint neemt ook te veel zijn tijd om het personage van Laura Dern uit te diepen, hij had beter een goed gesprek gehad met zijn scenarist want deze rol is volledig nutteloos en had gerust geschrapt mogen worden. Nog een nutteloze scène: Clint en zijn medewerkers krijgen een ongeval terwijl ze Costner bijna in de kraag vatten. Wat gebeurt er? Het duurt bijna een volledige dag alvorens ze de achtervolging verder zetten. Dus van enige spanning is bijna nooit sprake, je kan deze film nog het best bekijken als een buddy-movie tussen Costner en de jonge Lowther. Lowther speelt zijn rol vrij goed, maar het is zeker geen Haley Joel Osment.

Leukste vondst uit de film: Costner en Lowther gaan eten in een wegrestaurant genaamd "Dottie's Squat and Gobble".

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 80%
Geluid 80%
SFX 70%

Original Sin (2001)
.: Gezien op 22 november 2002 @ 00u25 :. DVD #1922
Original Sin Film geschreven en geregisseerd door Michael Cristofer met Antonio Banderas en Angelina Jolie. Fletse verfilming van het boek "Waltz into Darkness" van Cornell Woolrich waarin rijke Cubaan Banderas huwt met zijn postorderbruid Jolie. Het verhaal begint nogal voorspelbaar maar enkele leuke plotwendingen kunnen toch de aandacht gaande houden. Als je kickt op het zien van de blote kont van Banderas of de tieten van Jolie dan is dit voor jou de geknipte film. De rest hoeft hier geen tijd aan te besteden want de wazige beeldkwaliteit van deze DVD-versie maakt van deze 116 minuten durende film een lange zit. Hetzelfde vervelende, bibberende montage-trucje uit Deconstructing Harry krijgen we hier ook weeral voorgeschoteld. We hebben dit nu al genoeg gezien, stop er nu maar mee jongens.
Voor de freaks: op Archivo de Famosas staan nog een heleboel tieten-shots van Jolie, waaronder ook eentje uit Original Sin.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 70%
Beeld 50%
Geluid 65%
SFX 40%

Enigma (2001)
.: Gezien op 17 november 2002 @ 00u20 :. DVD #1921
Enigma Maart 1943, ten noorden van Londen probeert een team van wetenschappers de Enigma-code te kraken die de Duitsers gebruiken om met elkaar te communiceren. Tom Jericho, rol van Dougray Scott, keert na een korte periode van afwezigheid terug in het team. Tot zijn verbazing stelt hij vast dat de knappe Claire Romilly (Saffron Burrows), met wie hij een kortstondige relatie had, spoorloos is verdwenen. Claire's huisgenoot Hester Wallace (Kate Winslett) helpt hem het mysterie te ontrafelen.
Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er veel meer in zat, het verhaal laat te veel kansen liggen om het geheel stukken spannender te maken. Het duurt trouwens ook veel te lang alvorens de film echt op gang komt. Sommige effecten zijn ook overduidelijk fake, wat natuurlijk een nadelige invloed heeft op de SFX score.

Leuk entertainment voor een luie zaterdagavond, maar meer ook niet.

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 75%
Geluid 70%
SFX 50%

Harry Potter and the Chamber of Secrets
.: Gezien op 15 november 2002 @ 16u50 :. BIOS #1920
Harry Potter and the Chamber of Secrets
©2002 WARNER BROS.
HARRY POTTER CHARACTERS, NAMES AND RELATED INDICIA ARE TRADEMARKS OF AND © WARNER BROS. ALL RIGHTS RESERVED.
HARRY POTTER PUBLISHING RIGHTS © J.K. ROWLING.
De marketing-machine draait weer op volle toeren, je moet al echt op Mars gaan zitten om niks van de release van deze tweede Harry Potter film te merken. Van dit tweede boek zijn er wereldwijd al 42 miljoen exemplaren verkocht, dus een publiek is er zeker voor. Waarover gaat de film nu eigenlijk? Harry heeft geen al te beste zomer achter de rug, hij heeft niets meer gehoord van zijn vrienden en geen enkele heeft zijn brieven beantwoord. Plots verschijnt de huis-elf Dobby in Harry's slaapkamer om hem te waarschuwen dat hij niet terug naar school mag omdat er groot gevaar dreigt. Deze elf heeft ook de post naar Harry onderschept. Harry wordt door zijn vrienden opgepikt en vertrekt naar school waar het gevaar duidelijk wordt. Meer vertellen zou de pret bederven. Alhoewel pret, ik vond het alvast maar een matig onderhoudende film maar ik denk dat de doelgroep er wel van zal kunnen genieten.

Genoten heb ik wel van de goede speciale effecten (Dobby is heel goed geanimeerd) en van de muziek van John Williams, excellente soundtrack.

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Harry Potter and the Chamber of Secrets kan je vanaf 20 november 2002 in de bioscoop gaan bekijken.

Film 70%
Beeld 85%
Geluid 80%
SFX 90%

Die Another Day
.: Gezien op 15 november 2002 @ 12u25 :. BIOS #1919
Die Another Day
Die Another Day is al de 20e Bond-film en Pierce Brosnan speelt voor de vierde maal de titelrol. Alle noodzakelijke ingrediënten zijn weer aanwezig: exotische locaties, babes, gadgets, een paar leuke gevechtsscènes, auto-achtervolgingen en de onontbeerlijke slechterik. Alles was aanwezig maar toch had ik de indruk dat de fut er een beetje uit is. Brosnan acteert op automatische piloot, de openingssequentie, die normaal toch een juweeltje van design is, bestaat uit niet meer dan wat vuur en ijsbeelden gelardeerd met een zwakke song van Madonna en zelfs de speciale effects zijn onder de middelmaat.
Zijn wel te pruimen: de introductie van Halle Berry, express gemodelleerd op de beroemde bikini-scène van Ursula Andress in Dr. No, toont in slow-motion haar sublieme lijf in volle glorie. De coole bakken: een Aston Martin Vanquish, een Jaguar XKR en ik denk dat ik Berry uit een Bentley heb zien stappen. Voorts zijn er, sorry maar dit gaat weer over negatieve aspecten, teveel ontploffingen, teveel slechte dialogen en maar weinig exotische locaties. Het lijkt wel of ook ten huize Bond de besparingen hebben toegeslagen. Wie zin heeft in een avond hersenloos amusement weet binnenkort waar naar toe.

Die Another Day kan je vanaf 27 november 2002 in de bioscoop gaan bekijken.

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 70%

Deconstructing Harry
.: Gezien op 13 november 2002 @ 23u50 :. DVD #1918
Deconstructing Harry
Een film die je van bij de openingtitels al op de zenuwen werkt dat hadden we nog niet meegemaakt. Maar de nerveuse montage aan het begin van deze film van Woody Allen is er toch met glans in geslaagd. Nog storender is dat het zelfde 'springerige' effect talloze keren opnieuw gebruikt wordt in deze film. Jammer want deze film had een cast om U tegen te zeggen, Billy Crystal, Amy Irving, Demi Moore, Elisabeth Shue, Robin Williams en natuurlijk Woody hemzelve zijn de bekendste namen. Maar wat Woody er mee aanvangt, met een scenario van zijn hand, is gene vette. Het verhaal is veel te mager en zijn neurotisch geanalyseer hebben al een tiental films te veel gehoord. Leukste vondst: de "out-of-focus" acteur die met geen enkele mogelijkheid scherp in beeld kan gebracht worden, maar dit gegeven wordt dan weer zo erg uitgemolken dat ook deze vondst de mist in gaat.
Kan er iemand alstublieft voor zorgen dat we de Woody Allen terugkrijgen die ons amuseerde met werkjes als Bananas, Annie Hall of Take the Money and Run??

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 45%
Beeld 60%
Geluid 75%
SFX Niet van toepassing -

Rollerball (2002)
.: Gezien op 10 november 2002 @ 23u47 :. DVD #1917
Rollerball
Remake van Rollerball uit 1975 door John McTiernan met Chris Klein, Jean Reno, LL Cool J en Rebecca Romijn-Stamos. Wat was dat allemaal. Ik heb zojuist waarschijnlijk een van de slechtste films aller tijden gezien. Ik ben er nog niet goed van en dat geregisseerd door McTiernan die ooit het sublieme Die Hard en het al even opmerkelijke Predator inblikte. Jongens, jongens, hier nu eens echt niks goeds over te zeggen behalve dat er enkele fraaie begintitels plus de tieten van madame Romijn-Stamos te zien zijn. Het verhaal is slecht, de montage is slecht, de acteurs zijn slecht. Er zijn continuïteitsfouten bij de vleet, bebloede gezichten komen en gaan, er is geen enkele spanning, je hebt op geen moment sympathie voor de personages, je hebt geen flauw idee wie er aan de leiding staat tijdens de Rollerball competitie. De lange nachtscène waarbij alles gefilmd werd in een groene waas, waarom? Geen idee, maar 't is slecht gedaan. Waarom heet die Rebecca eigenlijk Romijn-Stamos, geen idee, maar 't is slecht. Om de commentator uit de film te citeren: "What the hell is going on?". IMDb-score is 2,9 op 10, wat mijn inziens nog royaal is. Deze film is zelfs te slecht om een cult-klassieker te worden. De oude versie met James Caan in de hoofdrol was ook al geen meesterwerk maar toch stukken beter dan deze chronische diaree uitbarsting.

Grootste pluspunt: de ganse miserie duurt maar 94 minuten waarvan ook nog eens een kleine 5 minuten aftiteling is.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine

Film 10%
Beeld 60%
Geluid 70%
SFX 25%

Misery: Special Edition
.: Gezien op 6 november 2002 @ 23u45 :. DVD #1916
Misery
Romanschrijver James Caan slipt in de sneeuw en wordt gered door superfan Kathy Bates. Bates terroriseert hem en verplicht hem een nieuw boek te schrijven dat voldoet aan haar eisen.

Onderhoudende film waarin Caan zijn rol wat te sec speelt en Bates te gestoord overkomt om nog geloofwaardig te zijn. Gebaseerd op een boek van Stephen King.

Verbluffend goede kleuren, een excellente transfer van MGM!

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine

Film 80%
Beeld 75%
Geluid 75%
SFX 85%

The Pelican Brief
.: Gezien op 5 november 2002 @ 00u43 :. DVD #1915
Pelican Brief
Twee rechters van het Amerikaanse Supreme court worden vermoord. Een studente in de rechten, rol van Julia Roberts, onderzoekt het verband tussen de twee moorden en schrijft haar bevindingen neer in een rapport. Allerhande mensen tot zelfs de president toe krijgen dit rapport in handen. Als haar vriend om het leven komt is ook haar leven in gevaar, ze roept de hulp in van journalist Denzel Washington. Spannende film met enkele leuke plotwendingen.

Regisseur Alan J. Pakula is een vakman maar dan wel eentje op leeftijd. Hij was 65 toen hij deze prent in 1993 draaide en dat merk je toch op enkele punten. Zo zijn er bijvoorbeeld de achtervolgingsscènes, echt vlot gemonteerd zijn ze niet, je hebt zelfs de indruk dat er scènes ontbreken. Hij had blijkbaar een voorliefde voor journalisten want in 1976 regisseerde hij All the President's Men over het Watergate-schandaal. Hij kwam om het leven in een auto-ongeval in 1998.
Denzel Washington is en blijft samen met Samuel L. Jackson een van de coolste zwarte acteurs aller tijden en daar kan zelfs de frisse verschijning van Julia Roberts weinig aan veranderen.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine

Film 80%
Beeld 75%
Geluid 75%
SFX 85%

Good Will Hunting
.: Gezien op 1 november 2002 @ 23u55 :. TV #1914
Good Will Hunting
PVB's Highest Seal of Approval
Hartverwarmende film met in de hoofdrollen Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Minnie Driver en Stellan Skarsgård geregisseerd door Gus Van Sant. MIT professor Skarsgård schrijft een moeilijk wiskundig probleem op het bord, als 's anderendaags dit probleem foutloos is opgelost wordt het genie onder de studenten gezocht. Uiteindelijk blijkt onderhoudsman Damon een goed ontwikkelde wiskundeknobbel te bezitten. Maar Damon heeft ook een agressieve kant die hem al meermaals in aanraking bracht met het gerecht. Hij moet dan ook in therapie gaat bij professor Sean McGuire, rol van Robin Williams. Dit simpel verhaal wordt schitterend verteld met echte personages en ditto vertolkingen, kortom een echte vette aanrader.
Het scenario, dat bij elkaar gepend werd door Matt Damon en Ben Affleck kreeg volledig terecht, samen met de vertolking van Robin Williams, een Oscar.

IMDb
Movie Review Query Engine

Film 85%
Beeld 80%
Geluid 80%
SFX Niet van toepassing -

The Rock
.: Gezien op 1 november 2002 @ 14u50 :. DVD #1913
The Rock
Inderdaad, ik ben waarschijnlijk de enige actiefilm liefhebber op de planeet die deze film nog niet had gezien. The Rock is dus een actiefilmpie waarin Sean Connery en Nicolas Cage nogal stereotiep acteren, Ed Harris doet daarentegen wel zijn best in de rol van de slechterik. Het scenario is veel te voorspelbaar om tot op het einde boeiend te blijven.
Vrij veel krasjes op de pellicule van deze Special Edition, iets wat niet zou mogen voor een recente productie zoals deze uit 1996.
Laatste film waar superproducers Don Simpson en Jerry Bruckheimer samen aan gewerkt hebben, Simpson stierf tijdens de opnames en de film is dan ook aan hem opgedragen.

Leuk om weten: Connery wou niet iedere dag pendelen tussen het vaste land en Alcatraz dus bouwden de producenten voor hem een klein huisje op het eiland.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine

Film 65%
Beeld 70%
Geluid 85%
SFX 90%

Interesse in nog een portie filmlog?