TCS Logo





Het groote Vlaamsche Filmlog: niets is wat het lijkt...


Austin Powers in Goldmember (2002)
.: Gezien op 29 maart 2003 @ 23u45 :. Video #1970
Goldmember Dr. Evil en Mini-Me ontsnappen uit de gevangenis en werken samen met Goldmember aan een plan om de wereld te domineren. Ze kidnappen Nigel Powers, de vader van Austin Powers. Met de hulp van detective Foxy Cleopatra gaat Austin op zoek naar zijn vader in 1975.

De titelsequentie is erg leuk gedaan, met cameo's van Tom Cruise, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey, Danny DeVito en Steven Spielberg. Mijn favoriet blijft nog altijd Fat Bastard maar hij komt te weinig in het verhaal voor. Ik heb trouwens de indruk dat er behoorlijk wat sleet komt op de formule, ik herkende enkele oude moppen die in het scenario gebruikt werden en bij enkele scenes moest ik denken aan vergelijkbare scenes uit de eerste twee delen.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 70%
Geluid 70%
SFX 80%

K-19: The Widowmaker (2002)
.: Gezien op 27 maart 2003 @ 00u20 :. Video #1969
K-19 1961, tijdens de eerste reis van Ruslands' eerste duikboot met atoomwapens krijgt de bemanning af te rekenen met een lek in de kernreactor. Kapitein Alexei Vostrikov, rol van Harrison Ford, moet samen met zijn officier Liam Neeson enkele harde beslissingen nemen. Het script is gebaseerd op waar gebeurde feiten.

K-19 is niet bepaald een hoogvlieger, van regisseuse Kathryn Bigelow die al eerder het sublieme Point Break inblikte had ik meer verwacht. Maar ja, ten tijde van Point Break was ze nog wel samen met husband James Cameron, die zal haar ook wel een duwtje in de goede richting gegeven hebben. Met zijn 132 minuten is deze film ook veeeeel te lang, Ford en Neeson spelen onder hun normale niveau en het script weet te weinig spanning op te bouwen. Ook die heerlijk claustrofobische sfeer uit andere duikbootfilms zoals Das Boot is hier totaal afwezig.
De speciale effecten van Mill Film en Industrial Light and Magic daarentegen zijn van topkwaliteit.

Hier is een lijstje met betere duikbootfilms:
Das Boot
The Abyss
The Hunt for Red October
U-571.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 70%
Geluid 70%
SFX 90%

Happiness (1998)
.: Gezien op 24 maart 2003 @ 23u15 :. DVD #1968
Happiness We volgen een familie van drie zussen waarvan iedereen zoekt naar geluk in het leven. Jane Adams trekt allerlei vreemde mannen aan die haar als vuil behandelen, haar zus Cynthia Stevenson is op het eerste zicht gelukkig getrouwd met psychiater Dylan Baker. Maar die kan dan weer niet van kleine jongetjes afblijven en fantaseert over het neerschieten van zijn medemensen. Een van zijn patienten Philip Seymour Hoffman is dan weer geobsedeerd door de derde zus en schrijfster Lara Flynn Boyle en pleegt graag vunzige telefoontjes naar onbekenden.

Ik weet niet of dit nu een komedie of een tragedie moet voorstellen, na wijs beraad (en het consulteren van de links hieronder) en mijn gemoedstoestand na het bekijken van deze film ben ik er nog niet uit. Dit is geen echte lol-film maar toch zitten er enkele geslaagde grappige momenten in, het tragische krijgt soms de bovenhand en toch is het geen zakdoekenfilm.

Weeral een schitterende vertolking van Philip Seymour Hoffman en Dylan Baker, deze film is enkel een aanrader voor mensen die niet meer bij hun ouders wonen. Opvallend wazige beeldkwaliteit en een verschrikkelijke lelijke DVD-cover.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 55%
Geluid 70%

Enough (2002)
.: Gezien op 22 maart 2003 @ 23u55 :. DVD #1967
Enough Jennifer Lopez is een dienster in een diner die op zekere dag rijke bouwondernemer Billy Campbell aan de haak slaat. Ze krijgt samen met hem een dochtertje maar Campbell is een echte driftkikker die zijn vrouw gebruikt als boksbal. Met de hulp van enkele vrienden trekt Lopez er samen met haar dochter op uit en Campbell doet alles wat hij maar kan om haar te vinden.

Matig onderhoudende film met een voorspelbaar scenario dat nogal routineus werd ingeblikt. Lopez acteert zeker niet slecht, dat zijn we inmiddels al wel van haar gewoon maar Campbell is een beetje over the top als psycho-sicko. Regisseur Michael Apted heeft blijkbaar iets met het woord Enough want hij regisseerde ook al The World is not Enough. Wie heeft de foto voor de hoes van deze DVD gemaakt? Die foto is precies genomen door een oorlogsfotograaf die net dekking zocht voor een passerende zandstorm.

In haar nummer Jenny from the block zingt Jennifer Lopez het volgende "Used to have a little, now I have a lot", dit gaat niet over geld zoals de meeste mensen denken, als je haar al eens langs achter hebt bekeken weet je het wel: haar kont!

Deze DVD is te koop vanaf 10 april 2003.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 85%
Geluid 80%
SFX 80%

The Temp (1993)
.: Gezien op 18 maart 2003 @ 23u30 :. DVD #1966
The Temp Timothy Hutton is een jong kaderlid in de koekjesfabriek van Faye Dunaway als zijn secretaris enkele weken op verlof vertrekt krijgt hij een nieuwe secretaresse Lara Flynn Boyle. Zij laat er geen gras over groeien en probeert zelf de top te bereiken.

Dit is een film van de gemiste kansen. Het scenario laat ons niet genoeg de duistere kanten van het verhaal zien, Timothy Hutton is en blijft een C-klasse acteur, de sexy uitstraling van Flynn Boyle wordt onvoldoende gebruikt, de regie van Tom Holland is inspiratieloos alhoewel ik na zijn eerste films Fright Night en Child's Play dacht dat deze kerel wel zou uitgroeien tot een subtop-regisseur. Enfin, te klasseren onder jammer maar helaas.

Het is opvallend hoe weinig je op het net kan vinden over een ietsje oudere film zoals deze uit 1993, het is duidelijk te merken dat er toen nog maar heel weinig on line werd getokkeld. Of misschien wordt er tegenwoordig teveel geleuterd, dat kan natuurlijk ook...

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 50%
Beeld 65%
Geluid 70%

The Tuxedo (2002)
.: Gezien op 14 maart 2003 @ 12u30 :. DivX #1965
The Tuxedo Jackie Chan is de chauffeur van een rijke zakenman die bij een aanslag in de kliniek terecht komt. Chan kan het niet nalaten van de kerel zijn speciale Tuxedo aan te trekken. Hij loopt Jennifer Love Hewitt tegen het bevallige lijf en samen belanden ze in de spionagewereld.

Vrij standaard gedoe dat nogal sterk aan James Bond doet denken (smoking, gadgets, achtervolgingen...) waarin Chan zijn vechtkunsten nog maar eens kan tonen en waarin Hewitt niet meer hoeft te doen dan mooi te wezen. In het geval van Hewitt is dat een beetje zonde want ze heeft in Heartbreakers al bewezen dat ze echt wel meer in haar mars heeft.

Dit is de eerste langspeelfilm die ik op een PC in DivX-formaat heb bekeken, is eigenlijk best meegevallen alleen over het geluid zal ik maar wijselijk geen oordeel vellen.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 55%
Beeld 75%
SFX 80%

Y Tu Mamá También (2001)
.: Gezien op 9 maart 2003 @ 00u45 :. DVD #1964
Y Tu Mamá También
PVB's Highest Seal of Approval
Twee teenagers Gael Garcia Bernal en Diego Luna vertrekken samen met de iets oudere vrouw Maribel Verdú naar het strand in Mexico. Onderweg palaveren ze vrijuit over hun sexuele ervaringen, het leven, vriendschap en over elkaar.

Een prima film die sexualiteit volwassen behandelt, niet van dat Amerikaanse gedoe waarin men met een badhanddoek zit rond te lopen na een vrijpartij. Plus de bevallige verschijning van Maribel Verdú, ik ben er nog niet goed van en ik heb deze film twee dagen geleden gezien, dus zonder twijfel een vette aanrader.

Hier staan nog wat lekkere foto's van Maribel Verdú.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 85%
Geluid 80%

The Man Who Wasn't There (2001)
.: Gezien op 8 maart 2003 @ 11u20 :. DVD #1963
Man Who Wasn't There Billy Bob Thornton is een wat lusteloze kapper die er achter komt dat zijn vrouw Frances McDormand hem bedriegt met haar baas James Gandolfini. Hij ontmoet een zakenman in zijn kapsalon die hem vraagt 10.000$ te investeren in droogkuis, hij chanteert Gandolfini om het geld te bekomen. Maar dan loopt hem allemaal toch wat anders dan dat hij zich voorstelde.

Prima film noir gemaakt door de gebroeders Coen, traag van opbouw maar bijzonder fraai om naar te kijken. Puike beeldkwaliteit netjes gepresenteerd op DVD in een gekleurde en een zwart-wit versie, deze laatste inclusief commentaar van de regisseur. Er wordt enorm veel afgepaft in deze film, maar dat hoort nu eenmaal bij het genre en het is zo enorm cool in zwart-wit. Als James Gandolfini in beeld verschijnt verwacht ik wel dat hij ieder moment gaat beginnen over "Big Pussy en Little Pussy", maar dat zal wel aan mij liggen.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 85%
Geluid 80%

Team Spirit (2000)
.: Gezien op 7 maart 2003 @ 23u40 :. TV #1962
Team Spirit Eindelijk nog eens een Vlaamsche Film in het Groot Vlaamsch Filmlog. We volgen de belevenissen van een groep voetbalvrienden en hun problemen met relaties en het leven.

Jan Verheyen regisseerde deze onderhoudende prent met in de belangrijkste rollen Tom Van Landuyt, Michael Pas, Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Dimitri Leue, Mathias Sercu, Tine Reymer, Tania Kloek, Arnold Willems en Ilse De Meulemeester. VTM pakt deze week uit met de tv-reeks.
Dit is een remake van de Nederlandse film All Stars uit 1997, die volgens IMDb stukken beter is.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 60%
Geluid 65%

Random Hearts (1999)
.: Gezien op 4 maart 2003 @ 23u30 :. TV #1961
Random Hearts De echtgenote van Harrison Ford komt om het leven bij een vliegtuigongeluk. Na enig speurwerk komt politieofficier Ford er achter dat ze een verhouding had met de man van Kristin Scott Thomas die naast haar zat in het vliegtuig. Ford zoekt Scott Thomas op om er het fijne van te weten.

Regisseur Sydney Pollack vertelt vlot zijn verhaal maar kan er niet onderuit dat het plot in de tweede helft wat aan de magere kant is. Ford en Scott Thomas acteren prima.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 70%
Geluid 65%

Session 9 (2001)
.: Gezien op 4 maart 2003 @ 10u40 :. DVD #1960
Session 9 David Caruso werkt samen met baas Peter Mullan en nog een aantal kompanen in een oud niet meer gebruikt gekkenhuis. Ze verwijderen alle resten van asbest, al snel blijkt dat er vreemde dingen gebeuren in dit oude gebouw. Tot er op zeker moment zelfs enkele doden vallen.

Netjes ingeblikte speelfilm met een goede sfeerschepping en vrij goede acteerprestaties. Het geluid draagt in grote mate bij tot de bevreemde sfeer. Het begint allemaal veel belovend maar deze beloftes worden tegen het einde niet ingelost. Wanneer gaat de carriere van Caruso nu eindelijk eens van de grond geraken? Hij had beter in N.Y.P.D. Blue blijven spelen.

Deze DVD is te koop vanaf 24/4/2003.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 80%

John Q (2002)
.: Gezien op 1 maart 2003 @ 11u05 :. DVD #1959
John Q Als blijkt dat het zoontje van Denzel Washington een hartafwijking heeft en niet op de wachtlijst kan geplaatst worden omdat zijn verzekering dit niet dekt probeert hij zelf $250.000 bij elkaar te brengen. Als dit niet lukt gijzelt het hartchirurg James Woods om te eisen van zijn kind van een nieuw hart te voorzien. Ook nog met Robert Duvall als de politieagent waarmee hij onderhandelt en Anne Heche als de directrice van het ziekenhuis.

Deze film kreeg vernietigende kritieken maar is een best genietbare productie, net niet goed genoeg om PVB's Official Seal of Approval te krijgen. Leuke aftiteling ook trouwens, Gabriela Oltean staat in de lijst als Beautiful Woman.

Deze DVD is te koop vanaf 20/3/2003.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 75%
Geluid 80%
SFX 75%

Interesse in nog een portie filmlog?