TCS Logo





Het groote Vlaamsche Filmlog: niets is wat het lijkt...


Singles (1992)
.: Gezien op 29 december 2002 @ 16u30 :. DVD #1936
Singles Leuke DVD, vlot verteld, over jonge mensen en hun moeilijkheden met het aanknopen van relaties met de andere sexe. Hippe cast waarin we Bridget Fonda, Campbell Scott, Matt Dillon, Tom Skerritt en Bill Pullman herkenden. Dit is regisseur Cameron Crowe's tweede langspeelfilm, hij wist al eerder ons netvlies aangenaam te prikkelen met Almost Famous maar is ook de auteur van het verwarrende Vanilla Sky. Minpuntje: beeldkwaliteit is maar matig, toch blijft het de moeite van deze film een keertje te bekijken.

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 65%
Geluid 75%

Shallow Hal (2001)
.: Gezien op 28 december 2002 @ 22u45 :. DVD #1935
Shallow Hal Jack Black speelt de "Hal" uit de titel en is nog steeds op zoek naar de perfecte vrouw. Hij gaat enkel af op het uiterlijk tot hij op zekere dag Anthony Robbins tegen het lijf loopt die hem hypnotiseert zodat hij bij een vrouw enkel nog de innerlijke schoonheid ziet in plaats van haar uiterlijk. Hal valt als een blok voor de corpulente Gwyneth Paltrow, de dochter van zijn baas Joe Viterelli.

Leuk gegeven, yep, dat dacht ik ook en zeker in de handen van vunzerikken The Farrelly Brothers hoopte ik dat dit wel vuurwerk zou kunnen geven. Maar nope, jammer maar helaas, deze film bevat genoeg stof om een leuke sketch rond te maken in de Gaston Berghmans Show maar da's dan ook echt alles. Ik verwachtte een ganse resem moppen over vetzakken, lichaamsgeuren en bijpassende geluiden en wat kreeg ik? Gwyneth Paltrow in een fat-suit!

Ik moet wel eerlijk toegeven dat er enkele knappe shots in zitten van Gwyneth, ze ziet er trouwens bijzonder fraai uit in deze prent en komt heel lief over, maar het is allemaal niet genoeg om dit mager (amper vel over been) verhaal met plezier uit te zitten. Jack Black bewijst met deze film over veel capaciteiten te beschikken en draagt deze film met verve, dat hij goed kon acteren wisten we al na het zien van High Fidelity natuurlijk.

Opgelet!
Hier volgt de volledige plot!


Dit is dus wat Hal ziet Shallow Hal

Dit is wat er echt te zien is Shallow Hal


Het geniaal smerige van de Farrelly's uit films zoals Dumb & Dumber, There's Something About Mary en in mindere mate uit Me, Myself & Irene lijkt wat opgedroogd. Jammer maar helaas, bekijk het van de zonnige kant, door deze bespreking te lezen heb je weeral 108 minuten uitgespaard!

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 75%
Geluid 75%
Make-up 80%

Windtalkers (2002)
.: Gezien op 27 december 2002 @ 00u05 :. DVD #1934
Windtalkers Nicolas Cage is gewond geraakt in Wereldoorlog II. Met de hulp van verpleegster Frances O'Connor geraakt hij toch opnieuw door de medische keuring. Hij wordt ingezet als lijfwacht voor een Navajo-indiaan codetalker en dient er voor te zorgen dat de indiaan niet in Japanse handen valt.

Het ziet er allemaal fraai uit, regisseur John Woo laat de camera continu bewegen en ook enkele slow-motion sequenties, zijn handelsmerk, zijn weer aanwezig. Maar toch kon ik me niet van de indruk ontdoen dat ik tijdens sommige oorlogsequenties naar een "Making of..." zat te kijken. Veel van deze sequenties worden vanop afstand getoond en dat maakt dat je niet echt bij de actie betrokken bent. Ook het personage van Cage komt niet sympathiek over, hij is eerder een gefrustreerde looser en het buddy-movie gedeelte tussen hem en zijn Navajo codetalker komt nooit echt overtuigend over. Met zijn 132 minuten is deze film zeker een goede 30 minuten te lang. Leuke film om een keer te huren maar zeker niet om te kopen.

Ik heb ook nooit geloofd in Nicolas Cage als actieheld, niet in The Rock, niet in Con Air en niet in Gone in 60 seconds. Al sinds de eerste keer dat ik hem zag in Moonstruck vond ik hem maar een lijzige verschijning. Hij ziet er constant uit alsof hij lijdt aan een chronisch slaaptekort. Zijn echte naam is Nicholas Kim Coppola en jawel, die Coppola, hij moet dus nonkel zeggen tegen Francis Ford Coppola.

Moest je zin om hebben om de Navajo codetaal te leren kijk je hier maar eens.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 90%

Band of Brothers (2001)
.: Gezien op 25 december 2002 @ 23u30 :. DVD -
Band of Brothers

PVB's Highest Seal of Approval
Mini-serie van 10 afleveringen waarin je het relaas volgt van de legendarische Amerikaanse Easy Company. Weinig bekende gezichten in deze reeks en da's maar goed ook. Nu heb je de indruk dat je naar echte soldaten zit te kijken in plaats van naar filmsterren, briljante zet.

Ook schitterende muziek van Michael Kamen, het stront-thema van hem uit Robin Hood: Prince of Thieves, dat ieder jaar opnieuw in top 50.000 lijstjes verschijnt in de crap-versie van Bwwyyan-Adams-Family-Values, is hem hierbij volledig vergeven.

In deze reeks geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks (kostprijs $120 miljoen) wordt wel kwistig met minutie omgesprongen. Tijdens de derde aflevering waren er al meer ontploffingen geweest dan tijdens de ganse opnames van Saving Private Ryan.
Minpuntjes: deze tv-reeks werd voor het grootste gedeelte gefilmd in de U.K., leuk als je weet dat er een aflevering is getiteld "Bastogne". Laatste aflevering is een beetje overbodig en wat te lang gerokken.

Maar laat mij duidelijk zijn: Deze reeks is verplichte kost voor iedereen, stukken sterker dan The Longest Day en A Bridge Too Far samen! Ik geef toe, da's niet echt moeilijk maar goed, gaat dat zien, gaat dat zien!!

Hier kan je nog wat lezen over de digitale effecten in deze productie.

Koop deze DVD-box bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 90%
Beeld 85%
Geluid 95%
SFX 95%

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)
.: Gezien op 21 december 2002 @ 23u30 :. DVD #1933
Interview with the Vampire Brad Pitt vertelt zijn levensverhaal aan radio-verslaggever Christian Slater. Hij vertelt een ganse film lang over zijn relatie met Tom Cruise die verantwoordelijk is voor zijn vampier zijn, hoe Kirsten Dunst vampier werd en hun ontmoeting met andere vampieren Antonio Banderas en Stephen Rea.
Kirsten Dunst acteert geweldig in deze film, ze speelt zonder enig probleem de rest van de cast naar huis. Prima production-design ook, alles ziet er bijzonder "levendig" uit (sorry, kon echt niet weerstaan aan deze flauwe woordspeling). Alleen jammer dat ik van het verhaal niet hetzelfde kan zeggen, dit straalt dan ook maar bijzonder weinig fut uit, dit zijn de zieligste vampiers die ik ooit in een film heb gezien. Met veel moeite heb ik deze film toch uitgekeken. Voor mensen die vampieren met ballen willen zien: kijk eens naar Blade of het nog spectaculairder vervolg Blade II met Wesley Snipes in de titelrol.

Schrijfster Anne Rice schreef de rol van Lestat met acteur Rutger Hauer in gedachten, toen ze hoorde dat Tom Cruise deze rol ging vertolken ging ze uit haar dak. Achteraf draaide ze bij en betaalde ze zelfs 2 pagina's in vaktijdschrift Variety om zich te verontschuldigen. Hier lees je haar relaas.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 55%
Beeld 70%
Geluid 80%
SFX 80%

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
.: Gezien op 20 december 2002 @ 17u30 :. BIOS #1932
Gollum Ik zal het maar direct vertellen, ik ben geen grote fan van de Lord of the Rings-reeks. Tijdens het eerste deel heb ik enkele scènes gemist omdat ik in slaap was gevallen en tijdens het bekijken van dit deel ben ik nog langer in slaap gevallen.
Wil dit nu zeggen dat The Two Towers een slechte film is? Verre van, ik denk dat het onderwerp mij gewoon niet ligt. Er wordt enorm veel gepraat en er worden enorm veel plaatsnamen en namen van personages op je afgevuurd en dan schakel ik blijkbaar over op slaapmode.

Waarom ik dan toch naar deze film ben gaan kijken? Omdat ik een onvoorwaardelijke fan ben van regisseur Peter Jackson, al sinds het excellente The Frighteners kan deze brave man in mijn ogen weinig verkeerd doen. Ik kijk al uit naar deel 3 om waarschijnlijk weer wat slaap in te halen.

Schitterendste personage is deze keer de volledig digitaal geanimeerde Gollum Sméagol, gewoonweg briljant gedaan. Ik krijg nog rillingen als ik aan de scènes met dit personage terugdenk. "Give me the Precious!", topklasse, als Weta Digital hiervoor geen Oscar krijgt weet ik het ook niet meer.
Gollum is nog stukken beter geanimeerd en ziet er bovendien ook nog veel beter uit dan de virtuele Yoda uit Attack of the Clones of Nobby uit Harry Potter 2. Hoe komt het dat de leukste personages tegenwoordig altijd digitaal geanimeerd zijn? Vreemde evolutie, special effects fans lezen er alles over in Cinefex.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 90%

Fun Film Facts
.: Geschreven op 19 december 2002 @ 9u10 :. Lijstje -
Die Hard
Het is er de tijd van het jaar voor, gezellig bij de gloed van een warm haardvuur nog wat dieper onder je fleece kruipen en genieten van zo'n heerlijke Kerstfilm. Hier volgt m'n ultieme Kerstfilmlijst, allemaal stuk voor stuk dikke aanraders. Enjoy!
- Die Hard
- Die Hard 2: Die Harder
- Gremlins
- Home Alone
- Home Alone 2
- The Nightmare Before Christmas
- Trading Places
- White Christmas
Reageer op dit nieuwsbericht


Fun Film Facts
.: Geschreven op 18 december 2002 @ 21u30 :. Info -
The Two Towers
Vandaag komt "The Lord of the Rings: The Two Towers" uit in onze Vlaamse bioscopen, vrijdagnamiddag ga ik hem bekijken. Ik heb de Countdownteller verwijderd en een nieuwe Countdownteller voor Solaris, remake van de gelijknamige Russische film door Steven Soderbergh toegevoegd. Hier kan je al wat kritieken over deze film lezen.

Ook nog enkele logo's van filmmaatschappijen toegevoegd aan de linkerkant.

Je kan je ondertussen amuseren met het zien in hoeveel stappen een bepaald filmicoon aan Elvis is vast te pinnen.

Reageer op dit nieuwsbericht


Unfaithful (2002)
.: Gezien op 16 december 2002 @ 23u40 :. DVD #1931
Unfaithful Zakenvrouw Diane Lane heeft een verhouding met Olivier Martinez, haar husband Richard Gere komt er achter.

Het eerste uur van deze film is vrij goed, maar het tweede deel is een stuk zwakker. Regisseur Adrian Lyne wist al eerder in 9 1/2 weeks en Fatal Attraction passie overtuigend in beeld te brengen en doet het deze keer opnieuw in deze film. Diane Lane speelt met klasse, net als in Streets of Fire trouwens.
Maar als kijker kom je over de achtergrond van de personages maar bitter weinig te weten. Bijvoorbeeld: Waarom gaat Lane nu eigenlijk vreemd? Waarom straalt Gere zo weinig potentie uit? Waarom praat Martinez met zo'n zwaar Frans accent? Waarom zijn de flikken zo achterlijk? Waarom heeft het zoontje van Gere en Lane zo'n grote oren? Het verbaasde mij dan ook niet dat die kleine het konijn speelde in het schooltoneelstuk.

Richard Gere heeft precies de anderhalf uur lange acteursopleiding gevolgd aan het "Monty Python Institute for Ridiculous Acting", zo slecht heb ik hem nog nooit bezig gezien, zielig gewoon. Waar is de Gere van Pretty Woman gebleven, is hij sinds zijn huwelijk met Cindy Crawford zo erg veranderd??

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 70%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 60%

Impostor (2002)
.: Gezien op 12 december 2002 @ 23u00 :. DVD #1930
Impostor 2079, de aarde is al een decennium lang in oorlog met een buitenaardse beschaving. Deze wezens gebruiken mensachtige droïden gevuld met explosieven om aanslagen te plegen op aarde. Wetenschapper Gary Sinise ontwikkelt een ultiem wapen om de strijd aan te gaan tegen de aliens maar opeens wordt hij er van verdacht van een buitenaardse droïde te zijn.

In tegenstelling tot enkele andere Philip K. Dick verfilmingen zoals Blade Runner of recent nog Minority Report is dit verre van een big-budget productie te noemen. De meeste special-effects zijn van slechte kwaliteit, de spectaculaire explosies in het begin van de film komen uit Armageddon en Starship Troopers. Ook de militaire uniformen en helmen komen uit Starship Troopers. Weinig geld uitgeven aan effecten en kostuums, daar heb ik totaal geen probleem mee, waar ik wel problemen mee heb is een slecht verhaal. Dit kortverhaal van Dick wordt hier wat te lang uitgesponnen, het doet op sommige momenten aan de Mad Max-reeks denken en da's eigenlijk nooit een goed teken. De laatste jaren was ik een fan geworden van Gary Sinise (Forrest Gump, Ransom, Snake Eyes en Apollo 13) en hoopte dan ook stilletjes dat hij binnenkort tot de topacteurs gerekend mocht worden. Maar na dit "geval" zal hij minstens weer een jaartje moeten wachten om op de A-list geraken.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 55%
Beeld 75%
Geluid 70%
SFX 35%

Joy Ride (2001)
.: Gezien op 11 december 2002 @ 23u30 :. DVD #1929
From Hell

PVB's Highest Seal of Approval
Roadmovie waarin student Paul Walker enkele dagen met de wagen gaat rijden om zijn vriendinnetje LeeLee Sobieski te gaan oppikken van school. Onderweg maakt hij nog een ommetje om zijn broer Steve Zahn nog maar eens uit de gevangenis te halen. Onderweg halen de twee broers met hun C.B. een grapje uit met een truck-chauffeur. Maar de grap loopt al snel uit de hand, meer vertellen zou zonde zijn, plus ik ben er gewoon te lui voor vandaag.
Joy Ride is niet 's werelds origineelste film en is bij momenten zelf zéééér voorspelbaar maar ik kreeg toch ettelijke keren behoorlijk de daver op het lijf. Na 45 minuten denk je dat je het allemaal gezien hebt maar dan barst de hel pas echt los. Heerlijk spul en dus een vette aanrader. Ted Levine is perfect gecast als de stem van de trucker.

Het plot van deze film doet sterk denken aan Steven Spielberg's TV-film "Duel" waarin een maniakale truck-chauffeur achter Dennis Weaver aanzit. Maar film-technisch gezien is deze film wel wat minder natuurlijk dan Spielberg's productie.

Liefhebbers van Leelee Sobieski, kijken best hier eens.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 85%
Beeld 85%
Geluid 85%
SFX 80%

The Sopranos - Seizoen 3
.: Gezien de afgelopen 3 weken :. DVD -
Sopranos Seizoen 3 De afgelopen weken 13 afleveringen van de schitterende tv-reeks The Sopranos bekeken. Perfect stuff voor DVD, ik wil het niet verpesten door allerlei plotwendingen te vertellen maar dit is het beste seizoen van deze reeks tot nu toe. Er gebeurt zo enorm veel. Iemand die niet naar deze reeks kijkt is, om het met de woorden van Tony Soprano te zeggen: "A Stupid Cocksucker!".

En vanavond ga ik beginnen aan Band of Brothers, verslag binnen enkele weken.

Reageer op deze bespreking

From Hell (2001)
.: Gezien op 11 december 2002 @ 16u45 :. DVD #1928
From Hell Ik moet toegeven dat ik niet veel van deze film verwachtte.
Johnny Depp staat nu eenmaal niet in mijn top 50 van favoriete acteurs en Heather Graham is een knappe griet maar hoe zou zij in hemelsnaam tot haar recht komen in een Jack The Ripper verfilming?

Achteraf bekeken valt het allemaal best mee, de film straalt enorm veel sfeer uit, hier draagt de puike muziek van Trevor Jones en het excellente geluid zeker aan bij. Spanning is er wel niet enorm veel maar het is zalig om twee uren in het einde van de 19e eeuw door te brengen. Waarom John 'The Elephant Man' Merrick in deze film opduikt is mij nog steeds een raadsel maar laat dit je er niet van weerhouden van deze film, lekker onderuit gelegen op de driezit, te bekijken.

Mensen die wat prentjes willen zien van Heather Graham, kijken best hier eens.

De carriere van Ian Holm loopt momenteel als een trein. Deze 71-jarige acteur is niet alleen in deze film te zien maar ook in The Lord of the Rings trilogie en hij acteerde eerder al in The Fifth Element en eXistenZ.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 70%
Beeld 85%
Geluid 90%
SFX 75%

The Scorpion King (2002)
.: Gezien op 8 december 2002 @ 00u35 :. DVD #1927
Scorpion King Het personage Mathayus uit The Mummy Returns (2001) was blijkbaar zo interessant dat Universal enkele scenaristen aan het werk zette om deze film bij elkaar te pennen. Dus ditmaal treedt Dwayne Johnson a.k.a. The Rock volledig op het voorplan en gaat de strijd aan met Steven Brand die zijn broer heeft vermoord en tovenares Kelly Hu tegen haar wil gevangen houdt. Kelly Hu is een Lucy Liu look-a-like maar haar rol heeft figuurlijk en letterlijk weinig om het lijf.

Deze film wordt voorgesteld als een non-stop actiefilm en dat is het dan eigenlijk ook. Veel actie, je hoeft weinig spitsvondige plotwending te verwachten en de dialogen bestaan voor een groot deel uit "Bwaaah! Ugggh! Gaaaarrgh!" plus nog wat wapengekletter. Toch heb ik me niet verveeld bij het bekijken van deze film, maar dit is voor een groot stuk te danken aan het feit dat ik al wist dat deze prent een boel slechte kritieken had gekregen. Mijn verwachtingen waren dus al erg laag. Dit een matig onderhoudende film en je verwacht best geen al te geweldige special-effects zoals in The Mummy want die zijn er op een enkele zandstorm en enkele slangskes na niet.

Dit is ook een bijzonder onhygiënische film. Zo zien we The Rock een pijl uit zijn eigen rug trekken die hij opnieuw gebruikt om op zijn vijand af te schieten en we zien iemand plassen zonder nadien zijn handen te wassen. Foei, bende vunzerikken!

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 60%

We Were Soldiers (2002)
.: Gezien op 5 december 2002 @ 12u45 :. DVD #1926
We Were Soldiers
PVB's Highest Seal of Approval
De oorlog in Vietnam, 395 onervaren soldaten worden met hun Luitenant-Kolonel Mel Gibson gedropt in vijandelijk gebied en moeten de strijd aangaan tegen 2.000 zwaar bewapende Noord-Vietnamese soldaten. Ze vechten om hun leven en dat van hun kameraden te redden. En dat er gestreden werd, amai, het lijkt wel of deze film volledig betaald werd door Heinz Ketchup, het bloed spat bij momenten zelfs op de camera!

Het eerste deel van de film laat de familietoestand van Gibson en enkele van zijn soldaten uitvoerig zien, dit gedeelte is wat te lang en te sentimenteel naar mijn smaak. Maar wat heeft Madeleine Stowe in godsnaam met haar lippen laten doen?! Ze lijkt wel een slechte kloon van Angelina Jolie met die tuitlippen waar zelfs Mick Jagger jaloers zou op zijn. Mel gaat er weer goed tegenaan en zet een prima vertolking neer. Sam Elliot speelt weer de ruige kerel die blijkbaar iedere ochtend gorgelt met schuurpapier.

"We Were Soldiers" is al bij al een prima onderhoudende film, zeker als je het eerste halfuur tegen 16x speed bekijkt. Hij krijgt dan ook Patrick Verboven's official highest Seal of Approval.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 85%
Geluid 90%
SFX 75%

The Doors (1991)
.: Gezien op 4 december 2002 @ 23u40 :. DVD #1925
The Doors Val Kilmer speelt de rol van zijn leven in deze bio-pic over Jim Morrison, de zanger van de legendarische groep "The Doors". Oliver Stone levert vakwerk af maar toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat het naar het einde toe wat saai begint te worden. Ook Meg Ryan die het liefje van Kilmer speelt is volledig miscast voor deze film. Ze komt beter tot haar recht in zeemzoete romantische komedies als Sleepless in Seattle of You've Got Mail. Gelukkig is de muziek schitterend, live gezongen door Kilmer tijdens de close-up shots. Veel minder goed gesteld is het met de beeldkwaliteit die tijdens sommige donkere scènes echt slecht is te noemen.

Na deze film acteerde Val Kilmer in, of beter gezegd hij was op de set aanwezig van: Batman Forever, The Island of Dr. Moreau, The Saint en Red Planet met een gecombineerde IMDb-score van 20,3/40! Nice going, dude!

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 65%
Geluid 80%
SFX 85%

Fun Film Facts
.: Gezien op 4 december 2002 @ 00u30 :. Release-datum -
Naqoyqatsi
Newsflash: ik lees hier zojuist op de Kinepolis website dat Naqoyqatsi in plaats van op 29 januari 2003 al op 1 januari 2003 in hun zalen te zien zal zijn. Da's nog eens schitterend nieuws, de Countdownteller is al aangepast en 2003 gaat precies een puik filmjaar worden!!!

Mensen die de Qatsi-trilogie niet kennen kunnen hier alvast wat bijlezen.
Reageer op dit nieuwsbericht


Interesse in nog een portie filmlog?