TCS Logo





Het groote Vlaamsche Filmlog: niets is wat het lijkt...


The Bourne Identity (2002)
.: Gezien op 30 april 2003 @ 23u30 :. DVD #1978
Bourne Identity Vissers pikken Matt Damon op uit het water. Hij herinnert zich niet hoe haar daar geraakt is en zijn geheugen lijkt volledig gewist. Hij heeft enkel twee schotwonden en een rekeningnummer van een Zwitserse bank op zak. Op de Amerikaanse ambassade ontmoet hij zwerfster Franka Potente die hem naar Parijs voert.

Leuke film met wat te weinig actie en iets te veel geleuter. Prima vertolkingen van Damon en Potente.

IMDb
Reageer op deze bespreking

Film 70%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 75%

Signs (2002)
.: Gezien op 27 april 2003 @ 23u30 :. DVD #1977
signs Ex-dominee Mel Gibson woont met zijn 2 kinderen en broer Joaquin Phoenix op het platteland. Als op zekere dag zijn mais plat komt te liggen en er een vreemd patroon werd gevormd begint hij te denken dat het een grap is. Tot ook op andere plaatsen ter wereld dergelijke zaken opduiken. Het blijken voorbodes te zijn van een buitenaardse invasie.

Ik ben een grote fan van regisseur M. Night Shyamalan, hij zorgde met The Sixth Sense en Unbreakable voor een broodnodige frisse vertelwind in Hollywood. De verwachtingen voor deze prent waren dan misschien wat te hoog gespannen van mijn kant. Je verwacht een enorm verassend einde en dat komt er niet. Toch is dit een zeer onderhoudende prent, die net zoals Shyamalan's ander werk tergend traag wordt verteld. Heeft er eigenlijk al iemand in de mot dat hij steeds low-budget films maakt? Ook weer in deze prent wordt er veel meer gesuggereerd dan dat er wordt getoond.

IMDb
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 80%
Geluid 90%
SFX 80%

The Anniversary Party (2001)
.: Gezien op 22 april 2003 @ 1u30 :. DVD #1976
Anniversary party Koppel Alan Cumming en Jennifer Jason Leigh nodigen een boel vrienden uit op het feest naar aanleiding van hun huwelijksverjaardag. Cumming ziet kans een boek van hemzelf te verfilmen, actrice Leigh is op haar teen getrapt dat Gwyneth Paltrow de hoofdrol mag vertolken. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op het feest.

Veel bla-bla in deze film, enkel voor masochisten die fan zijn van Paltrow of Leigh.

IMDb
Reageer op deze bespreking

Film 50%
Beeld 65%
Geluid 70%

Just Friends (1997)
.: Gezien op 21 april 2003 @ 00u30 :. DVD #1975
Just Friends De vriendin van Anthony Palermo, een verzekeringsanalist, laat hem zitten. Op een parking redt hij Anita Barone uit de handen van een overvaller. Omdat Anita haar vriend nog niet mee verhuisd is naar Los Angeles, besluiten ze van een tijd met elkaar uit te gaan als "vrienden". Maar kan een man en een vrouw wel zonder sex met elkaar uitgaan?

Matig onderhoudende romantische komedie. Vanaf eind mei beschikbaar op DVD samen met Just Write voor 9 €.

IMDb
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 65%
Geluid 70%

Just Write (1997)
.: Gezien op 20 april 2003 @ 22u30 :. DVD #1974
Just Write Hollywood toerbuschauffeur Jeremy Piven ontmoet actrice Sherilyn Fenn en doet alsof hij een scriptschrijver is. Hij belooft het scenario van haar volgende prent onder handen te nemen.

Leuke, frisse romantische komedie met goede vertolkingen van de ganse cast. Vanaf eind mei beschikbaar op DVD samen met Just Friends voor 9 €.

IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 70%
Geluid 75%

Mickey Blue Eyes (1999)
.: Gezien op 19 april 2003 @ 23u15 :. TV #1973
Mickey Blue Eyes Veilingmeester Hugh Grant ontmoet de familie van zijn vriendin Jeanne Tripplehorn. Haar vader, een rol van James Caan, blijkt lid te zijn van een maffia-familie. De peetvader, Burt Young, wil dat een kunstwerk van zijn ongetalenteerde zoon verkocht wordt in het veilinghuis van Grant.

Deze film is een gemiste kans, er zitten enkele leuke vondsten in maar veel verder dan wat flauwe situatiehumor geraakt men niet. Zelfs Hugh Grant komt niet overtuigend over, terwijl hij ook deze keer weer zichzelf speelt. Je kijkt beter nog eens naar de schitterende mob-reeks The Soprano's of haal die Godfather's DVD-box nog eens uit de kast.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 65%
Geluid 75%

Possession (2002)
.: Gezien op 12 april 2003 @ 23u40 :. DVD #1972
Possession
Possessions
Amerikaans onderzoeker Aaron Eckhart ontdekt enkele oude liefdesbrieven in een boek dat ooit eigendom was van de bekende dichter Randolph Henry Ash, gespeeld door Jeremy Northam. Na enig speurwerk komt hij er achter dat de brieven niet gericht waren aan zijn vrouw maar aan de dichteres Christabel LaMotte, rol vertolkd door Jennifer Ehle. Hij zoekt hulp bij Gwyneth Paltrow en samen speuren ze naar de juist toedracht.

Regisseur LaBute pende ook mee aan het scenario dat gebaseerd is op het boek van A.S. Byatt en is zo Engels, tja als wat, als gekke koeien. Deze film speelt zich af in het heden maar er wordt door flashbacks een link gelegd met het verleden. Deze vele flashbacks maken dat het verhaal uitermate goed is te volgen, ze werden ook inventief in het geheel geïntegreerd. Enkele keren gaan we met een zwierige camerabeweging van 1859 naar de huidige tijd.
Tijdens die flashbacks had ik telkens het gevoel dat er iemand ging opstaan en met een lijzige-weer-een-James-Ivory-verfilming intonatie ging debiteren "I say, tennis anyone?!". Conclusie: als je 12 weken in de kliniek moet stilliggen met een 14-voudige breuk en je hebt al de goede films al gezien kan je dit spul bekijken.

Possessions geregisseerd door Andrew Blake is trouwens stukken interessanter.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 55%
Beeld 65%
Geluid 75%

S1M0NE (2002)
.: Gezien op 5 april 2003 @ 23u50 :. Video #1971
Simone Regisseur Al Pacino ziet zijn carriere in duigen vallen als de ster van zijn laatste productie Winona Ryder van de filmset vertrekt. Toeval helpt hem aan een computerpakket waarmee hij Ryder in alle scènes kan vervangen door de virtuele actrice Simulation One, afgekort S1M0NE.
Hij oogst veel succes en wordt door iedereen op handen gedragen, maar hij geraakt in de problemen wanneer iedereen S1M0NE wil ontmoeten.

Laat ik het je direct maar vertellen, ik ben geen fan van regisseur Andrew Niccol, Gattaca was nog te doen maar het alom bejubelde The Truman Show vond ik maar een saaie bedoening. Zijn films vertrekken van één enkel goed idee, in dit geval de problematiek rond de virtuele acteur, maar bevatten meestal, dus ook in dit geval, niet voldoende stof om een ganse film aan op te hangen.
Pacino acteert op automatische piloot en voor de rest is dit een echte spoelfilm, met de duim op de Fast Forward toets kan het nog net. Voor liefhebbers van computer gegenereerde beelden en veel high tech spullen (zoals ikke) valt er weinig fun te rapen. Je ziet Pacino zelfs nog prutsen met een 5 1/4" drive!

De virtuele actrice S1MONE wordt in de film gespeeld door het 24-jarige Canadese supermodel Rachel Roberts, ik zeg supermodel, dus hier zijn de lekkere foto's!

Leuk gevonden, maar slecht uitgewerkt, de fictieve filmmaatschappij Amalgameted Films uit de film heeft een eigen website met links naar de fictieve films uit de film. Ze hadden beter een fictieve regisseur ingehuurd!

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 65%
SFX 20%

Interesse in nog een portie filmlog?