TCS Logo





Het groote Vlaamsche Filmlog: niets is wat het lijkt...

Catch Me If You Can (2002)
.: Gezien op 31 mei 2003 @ 23u50 :. DVD #1987
Catch me if you can De sixties, jonge oplichter Frank Abagnale Jr., gespeeld door Leonardo Di Caprio, wordt op de hielen gezeten door FBI-agent Tom Hanks. Di Caprio geeft zich uit voor piloot, geneesheer en advocaat en slaagt er in om meer dan 2 miljoen dollar te ontfutselen.

Deze film werd geregisseerd door Steven Spielberg maar ik kan niet zeggen dat ik echt de Spielberg-touch heb gemerkt. Het scenario raast tegen een hels tempo aan je voorbij en laat te veel zaken onbeantwoord. Er worden veel interessante dingen aangehaald maar die worden vaak niet of onvoldoende uitgewerkt. Ook de haat/liefde verhouding tussen Hanks en Di Caprio komt niet goed uit de verf, van een regisseur als Spielberg had ik stukken meer verwacht. Wel goed is de production design, de sixties hebben er nog nooit zo goed uit gezien!

Deze DVD is vanaf 10 juli 2003 te koop en te huur.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 70%
Beeld 80%
Geluid 85%
Production Design 100%

Mulholland Dr. (2001)
.: Gezien op 25 mei 2003 @ 15u45 :. DVD #1986
Mulholland Dr.
PVB's Highest Seal of Approval
Laura Elena Harring (rechts op de foto) raakt betrokken in een bizar ongeval op Mulholland Drive. Ze loopt een verlaten appartement binnen en wordt er een tijd later gevonden door Naomi Watts (links op de foto) die er haar intrekt neemt omdat haar tante het appartement toch een tijd niet gebruikt. Omdat Harring haar geheugen kwijt is proberen ze samen achter haar identiteit te komen. Meer ga ik niet over deze film vertellen want dat zou zonde zijn, deze prent moet je echt zelf gezien hebben.

Ik ben altijd al een grote fan van regisseur David Lynch geweest maar dit is echt een te gekke film, de eerste helft van de film zit je te denken dat dit een vrij ordinair verhaal is met enkele Lynch invloeden uit Twin Peaks zoals de rode gordijnen, de dwerg, de briljante sfeersettings... Maar dan kom je precies in een rollercoaster terecht, het lijkt wel ofdat alles daar elkaar wordt gehusseld en je voortdurend op het verkeerde been staat, schitterend! Het is nu bijna een week geleden dat ik deze film heb gezien en ik zit er nog over na te denken, da's toch zalig?

David Lynch had blijkbaar ook medelijden met arme sloebers, zoals ik, die de film niet begrijpen, daarom heeft hij 10 tips gegeven om alle stukjes van de puzzel in elkaar te laten vallen, hier zijn ze:
1. At least two clues are revealed before the
   credits.
2. Notice appearances of the red lampshade
3. Do you hear the title of Adam Kesher's Film,
   and is it mentioned again?
4. Notice the location of the accident.
5. Who gives a key, and why?
6. Notice the robe, the ashtray and the coffee cup.
7. What is felt, realised and gathered at
   Club Silencio?
8. Did talent alone help Camilla?
9. Note the occurrances surrounding the man behind
   "Winkies".
10. Where is Aunt Ruth?
Mensen die alles van deze film netjes willen uitgelegd zien lezen best het artikel van Salon.com, ik heb het zelf nog niet gelezen want ik wil nog eens van mijn tweede viewing genieten. Had ik al gezegd dat je deze film zeker eens moet bekijken? Waar wacht je nog op???

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 90%
Beeld 85%
Geluid 90%
Mindfuck 100%

The Matrix Reloaded (2003)
.: Gezien op 23 mei 2003 @ 19u40 :. Bios #1985
The Matrix Reloaded
PVB's Highest Seal of Approval
Vier lange jaren hebben we moeten wachten op dit eerste vervolg op The Matrix, vier lange jaren waarin de gebroeders Wachowski hun scenario hebben kunnen uitdenken en ze op pellicule hebben gezet. Ik kan al direct zeggen dat ze met dit vervolg het origineel niet overtroffen hebben. Wat scheelt er dan aan deze film?
Het probleem zit een beetje in het feit dat Keanu Reeves in deze film onoverwinnelijk is, in deel 1 was hij nog niet zeker dat hij The One wel was en dat maakte hem sympathiek en kwetsbaar. Hier is hij almachtig, dus de gevechten zijn al een stuk minder spannend, plus hij kan nu vliegen zoals Superman!?

De effecten zijn weer wel subliem te noemen, iedereen doet weer goed zijn best om er 'coool' uit te zien, de kung-fu gevechten zijn talrijker en langer maar toch mist deze productie een ziel, het en-dan-effect doet een beetje zijn intrede. De romance tussen Keanu en Moss bijvoorbeeld is niet goed uitgewerkt en met enkele nevenpersonages zoals Monica Bellucci (wel een schoon kind) en Jada Pinkett Smith wordt in deze aflevering te weinig gedaan, misschien dat zij in het laatste deel meer aan bod zullen komen?

Plus:
- Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss, Hugo Weaving
- coole kleding van Reeves, Moss en Bellucci
- schitterende special-effects
- de gevechten met de talloze Agent Smiths
- de chase op de autosnelweg

Minus:
- Monica Bellucci, Laurence Fishburne
- soundtrack is wat te heavy
- Veel te veel pseudo filosofisch geleuter
- de rave-party/vrij scène waar geen einde aan lijkt te komen
- onoverwinnelijke Reeves
- het einde lijkt wel dat van een tv-reeks


De pluspunten wegen wel stukken zwaarder door dan de minpunten, dus toch een dikke aanrader. Je dient wel deel één gezien te hebben want anders ga je er echt de ballen van snappen. In november komt er in de V.S. een IMAX-versie van deze film uit, release datum voor België is (weeral) niet bekend. Zeker blijven zitten tot na de immens lange aftiteling, je krijgt nog een voorsmaakje van deel 3!!

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 85%
Beeld 80%
Geluid 90%
SFX 95%

Of Mice and Men (1992)
.: Gezien op 17 mei 2003 @ 23u50 :. DVD #1984
Of Mice and Men Of Mice and Men speelt zich af tijdens de depressie in de jaren dertig in de V.S. Twee vrienden, Gary Sinise en de verstandelijk wat minder begaafde John Malkovich trekken Californië rond om de kost te verdienen. Doordat de beresterke Malkovich zich nogal eens vreemd gedraagd zijn ze weer op weg naar een nieuwe job. Eenmaal daar aangekomen ontmoeten ze Casey Sziemasko, een eikel van formaat, maar hij is wel de zoon van de baas samen met zijn wulpse echtgenote Sherilyn Fenn die een boontje heeft voor Sinise.

Prima vertolkingen van Sinise en Malkovich plus de goede sfeerschepping maken je echt betrokken bij het verhaal. De regie was in handen van Sinise die met deze productie vakwerk heeft afgeleverd. Ik had verwacht dat dit een tearjerker van formaat zou zijn maar dat viel eigenlijk best mee.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 70%
Geluid 80%

Pitch Black (2000)
.: Gezien op 11 mei 2003 @ 23u45 :. DVD #1983
Pitch Black
PVB's Highest Seal of Approval
Een ruimteschip wordt geraakt door meteorieten en moet een noodlanding maken op een woestijnplaneet met 3 zonnen. Al snel blijkt dat deze planeet bevolkt is door vliegende beesten die enkel in duisternis kunnen overleven. Als er een algehele zonsverduistering aankomt gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. Grotendeels onbekende acteurs waarin enkel de naam van Vin Diesel opvalt in de rol van stoere bad guy.

Pitch Black is geen bijster originele film geworden, het scenario is een samenraapsel van Aliens en Star Wars. De monsters lijken wel ontworpen door H.R. Giger en de woestijnplaneet heeft veel weg van Tatooine behalve dan dat er 3 in plaats van 2 zonnen zijn. Het is duidelijk dat deze film gemaakt werd met een beperkt budget, des te opvallender is dus dat de speciale effecten van zo'n hoog niveau zijn. Spanning is er ook al volop, kortom, ik kan deze film dus alleen maar aanraden.

IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 75%
Geluid 85%
SFX 90%

Monty Python's Life of Brian (1979)
.: Gezien op 10 mei 2003 @ 23u45 :. DVD #1982
The Life of Brian Parodie op het leven van Jezus Christus door het Monty Python team. Graham Chapman wordt aanzien als een groot profeet en sluit zich aan bij een anti-romeinse groepering onder leiding van John Cleese. Chapman wordt gevangen genomen en komt in aanmerking om gekruisigd te worden.

Een heleboel geslaagde grappen in deze komedie die eindigt met de song "Always look on the bright side of Life".

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 75%
Beeld 70%
Geluid 75%
SFX 60%

The Salton Sea (2002)
.: Gezien op 10 mei 2003 @ 21u15 :. DVD #1981
The Salton Sea
PVB's Highest Seal of Approval
Jazztrompettist Val Kilmer ziet zijn eigen vrouw voor zijn ogen vermoord worden. Hij gaat zelf op onderzoek uit en komt terecht in de drugsscene van Los Angeles als informant voor de politie. Hij komt in contact met een gewetenloze drugsdealer, rol van Vincent D'Onofrio en spreekt een grote deal met hem af. Hij springt ook in de bres voor zijn buurvrouw Deborah Unger als zij door haar vriend in elkaar wordt geslagen.

The Salton Sea is een hyper gestyleerde film geworden met een, ongelooflijk maar waar, goede vertolking van Val Kilmer. Ik durf zelfs te zeggen, zijn beste vertolking sinds The Doors. Niet te missen!

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 80%
Beeld 80%
Geluid 85%
SFX 85%

The Real McCoy (1993)
.: Gezien op 4 mei 2003 @ 23u15 :. VT4 #1980
The Real McCoy Beroepsdievegge Kim Basinger heeft zes jaar vastgezeten in de gevangenis. Na haar vrijlating is ze van plan om het rechte plad te bewandelen. Ze wordt door ex-partner Terence Stamp onder druk gezet om opnieuw een grote slag te slaan. Wanneer ze weigert ontvoert Stamp haar zoontje om haar te dwingen mee te doen. Samen met Val Kilmer begint ze er toch aan.

Ik zal het direct maar toegeven, dit is een van mijn favoriete genres. Zo'n lekkere heist film kan er altijd wel in, maar The Real McCoy zal me toch niet lang bijblijven. Het is een matig onderhoudende film met een behoorlijke vertolking van Basinger met een zwakke plot en nogal tam geregisseerd door Russell Mulcahy die ooit veelbelovend Highlander in beeld bracht.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
Reageer op deze bespreking

Film 65%
Beeld 70%
Geluid 75%
SFX 80%

XXX (2002)
.: Gezien op 4 mei 2003 @ 16u45 :. DVD #1979
XXX Extreme sporter Xanger Cage (Vin Diesel) wordt gedwongen een opdracht uit te voeren voor de overheid. Hij moet voor NSA baas Samuel L. Jackson infiltreren in de Praagse onderwereld om een wereldbedreigende organisatie uit te schakelen. Na het vertrouwen gewonnen te hebben van Marton Csokas, de leider van de organisatie, komt hij in contact met het Asia Argento, het liefje van de baas.

Na The Fast and the Furious werkt Vin Diesel opnieuw samen met regisseur Rob Cohen en ook ditmaal zorgt hij voor vuurwerk. De actie is soms wat "Over the top" in deze Bond-film voor de 21e eeuw. Goede vertolking van Asia Argento met puike special-effects van Digital Domain.

Koop deze DVD bij DVDZone2.com!
IMDb
Movie Review Query Engine
MetaCritic
Reageer op deze bespreking

Film 60%
Beeld 85%
Geluid 85%
SFX 95%

Interesse in nog een portie filmlog?